Muhallebi, budinca din orez cu lapte

De la o tara la alta, exista mai multe variante de amestec si preparare.
Muhallebi-reteta
INGREDIENTE
1 l lapte
200 g faina de orez sau orez cu bob rotund
100-120 g zahar
3 seminte de cardamom
OPTIONAL: 1 baton de scortisoara (sau 1/2 lgr macinata)
1 lingura apa de trandafiri
apa la nevoie

TOPPING
fistic sau migdale, scortisoara, dulceata

PREPARARE
1. Intr-un vas care nu lipeste se fierb la foc moderat laptele, semintele de cardamom, batonul de scortisoara si zaharul + faina de orez, timp de vreo 8-10 minute, sau pana cand se inmoaie boabele de orez. Se mai adauga apa daca devine prea gros amestecul.
2. Se trage de pe foc si se adauga apa de trandafiri. Daca folositi orez, se omogenizeaza la blender pana capata o textura de iaurt, se toarna in castronele ceramice si se mai coace budinca pentru 10 minute la 180 de grade, pana capata o crusta.
3. Se decoreaza cu fistic sau migdale macinate, ori scortisoara si se mananca rece de la frigider, sau calda, imediat dupa preparare cu sau fara dulceata preferata. Unii prefera siropul de la o dulceata.
Sa va fie de folos!
Muhallebi-reteta

Reclame

Tag-uri:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: