Trufe din ciocolata cu migdale

Un desert rafinat, extrem de usor de pregatit. Sursa: blogul culinar
Sister’s Kitchen
Trufe din ciocolata cu migdale

Pentru aproximativ 20-25 de bucati
INGREDIENTE
170 ml smantana lichidã indulcita
200 g ciocolata neagra
50 g unt nesarat
250 g migdale maruntite (nu macinate fin)
se pot aroma cu rom

PREPARARE
1. Maruntesti ciocolata si zdrobesti migdalele.
2. Smantana o pui într-un vas pe foc, initial la foc foarte mic. Eu prefer la bain-marie sa fac asta, ca sa fiu sigura ca nu ajung sa o dau in clocot. Este interzis sa clocoteasca smantana.
3. Opresti focul si topesti ciocolata marunta, vasul stand in apa fierbinte de la bain-marie, este treaba simpla.
4. Adaugi untul taiat cuburi. Amesteci pana se topeste.
5. Adaugi si migdalele maruntite.
6. Lasi la racit in frigider pentru 5-6 ore. Eu cred ca am scurtat timpul introducand-o ciocolata, dupa racire, vreo 20 de minute in congelator.
7. Scoti compozitia din frigider si cu ajutorul unei lingurite se formeazã trufele.
8. Se trec prin cacao (clasic), bilute colorate sau fidea de ciocolata. Se pastreaza la frigider.
Sa va fie de folos!

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: