Praz cu masline, reteta de la 1938

Reteta face parte dintr-o carte de bucate, mostenire de familie: “Carte de bucate. Bucatarie romaneasca, franceza, ruseasca, greaceasca, turceasca, ungureasca, poloneza si germana. Cu concursul doamnei doctor Vera Sevastos. Retete revizuite de I. Catoionachi, chef de cusine”, Ed. Cugetarea, Bucuresti, anul 1938
Reteta Praz cu masline
INGREDIENTE pentru doua portii:
1 praz mare (ca cel din supermarket)
150 g masline (fara samburi puteti gasi)
2 linguri ulei
1 lingurita, cu varf mare, de faina
1 lingurita boia dulce
boia iute dupa gust
1 lingura otet (balsamic este mai bun)
1 lingura cu varf de pasta de rosii
sare, piper
1-2 cani cu apa

PREPARARE
1. Mai scurteaza din Frunze si taie partea alba a prazului. Spala-l cu totul, dar temeinic in locul in care incep frunzele pentru ca exista pamant ascuns. Frunzele scurtate se spala individual, Taie prazul rondele groase cat un deget.
2. Intr-o tigaie antiaderenta, cu pereti inalti, incinge la foc moderat uleiul, presara faina si prajeste-o pana incepe sa se rumeneasca.
3. Adauga toata boiaua si amesteca.
4. Adauga prazul, caleste-l maxim un minut si stinge cu otet si imediat cu o cana de supa (apa in lipsa).
5. Adauga pasta de rosii, dezleag-o in supa din tigaie, adauga si maslinele (taiate in doua daca n-au avut samburi si sunt prea mari) si lasa pana se inmoaie prazul, adaugand apa / supa sa nu ramana in sec ingredientele. Nu dureaza mai mult de 10-15 minute. Sosul se mai evapora dupa stingerea focului.
Sa va fie de folos!
Reteta Praz cu masline

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: