Crumble cu fructe

Gordon Ramsay Recipe

INGREDIENTE
3 piersici (am pus mere cam 300g)
300g capsuni (am pus afine decongelate)
2 buc ghimbir in sirop (am pus 2cm proaspat ras)
2 linguri zahar
2 linguri apz sau zeama de la fructe daca sunt decongelate
CRUMBLE
70g faina
1/2 lingurita scortisoara macinata
25g unt (am pus 50g unt pt ca era prea nisipos)
50g zahar
50g alune nesarate prajite si zdrobite

PREPARARE
Incinge cuptorul la 200grd (treapta 6 la gaz)
Taie piersicile si capsunile spalate si scurse, cuburi mari (marul cuburi mai mici)
Intr-o cratita teflonata, la foc maxim, calesti fructele impreuna cu 2 linguri zahar si apa sau suc de la fructe. La fructe moi 2-3 minute, daca e mar, il calesti pe el inainte vreo 5 minute si apoi adaugi fructul moale inca 2 minute.
Pune alunele intr-o punga groasa cu zip (sau innozi) si zdrobesti cu facaletul, granulatie medie.
Intr-un bol amestecifaina scortisoara si zaharul, apoi pui cuburile de unt si framanti intr degete pana omogenizeaza in niste conglomerate / firimituri mari.
Omogenizezi si cu alunele toate.
Intr-o tava de aragaz (pune hartie daca vor fi prea pline vasele) asezi castronelele ceramice goale (vreo 3-4 in functie de marime) si distribui in ele fructele.
Deasupra distribui crumblele.
Le coci la cuptor minim 20 de minute, pana rumenesc un pic crumblele. La mine a durat vreo 35 minute, la final am marit la 220 grade ca sa nu stea prea mult timp si sa rumeneasca.
Se lasa sa se racoreasca pe jumatate si se mananca fara crema, sau cu smantana grasa ori crema englezeasca. Sunt f. bune si reci.

Crumble cu fructe

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: