Prajitura Milionarului

Prajitura milionarului este de milioane! Multe calorii, se consuma in pastile mici. Seamana la gust cu ciocolata Mars si este cred cea mai buna prajitura pe care o fac acum de Pasti. Mai vedem, … mai degustam si altele inca nefacute:)
Daca am incurcat ceva la redactare pt ca ma grabesc, intrebati pana la pranz cand inca mai intru uneori ca sa verific. Nu mai am DSLR-ul o perioada, sper ca sunt ok si pozele facute cu vechiul aparat foto. Reteta o am din revista Avantaje, nu am salvat linkul.
1-Prajitura Milionarului
2-Prajitura Milionarului
tava 30 x 30cm
INGREDIENTE
BISCUIT
200 g unt
75 g zahar
290 g faina
CARAMEL
VARIANTA 1
260 g lapte condensat gros la conserva
175 g zahar daca nu e foarte dulce deja laptele condensat
200 g unt
1 lg extract de vanilie
VARIANTA 2 asa cum am si facut
caramelul meu de aici
2linguri cu varf de amidon
200 g unt
1 lg extract de vanilie
GLAZURA
250g ciocolata neagra
3 linguri smaintana lichida pt frisca
50-70 g ciocolata alba sau cu lapte
eventual si alte ornamente din ciocolata pe care n-am avut timp sa le mai fac
3-Prajitura Milionarului
MOD DE PREPARARE
BISCUITUL
1. Încinge cuptorul la treapta 4/180°C.
2. Combina cu mixerul untul si 75 g zahar tos.
3. Adauga faina si framanta cu mana. Mai adaugi un pic daca se lipeste. Aluatul este minunat, ca de biscuit si care nu se lipeste.
4. Presara faina pe blat, intinde o foaie patratoasa cat tava. Marginile mai zdrentuite se pliaza frumos ca o plastilina, manual. Am mai nivelat indoiturile cu feliatorul plat de tort, e ca o mistrie :)
5. Inteapa cu furculita.
6. Se coace cam 30 de minute, doar pana se rumenesc marginile, mijlocul pare molicel la pipait, dar se va intari suficient la racire. Eu l-am mai tinut 10 minute si s-a intarit inutil mai rau.
7. Scoti hartia cu blatul pe un gratar, la racit.
CREMA
VARIANTA 1
1. Laptele condensat + 175 g zahar le pui in craticioara la foc moderat cam 10’pana se topeste zaharul si se caramelizeaza.
2. Opreste focul si adauga esenta de vanilie.
3. Multa biscuitul cu hartia inapoi in tava si toarna crema daca nu e prea lichida, altfel astepti sa se raceasca pe jumatate cat sa stea si sa nu intre sub biscuit curgand pe margini.
VARIANTA 2
1. Eu am rezolvat ok cu crema mea de aici, am legat in plus cu amidon dizolvat in putina crema, nu in apa, am amestecat cu un tel mic si n-am avut cocoloase deloc.
2. Am oprit focul si am incorporat untul, apoi vanilia.
3. Am racit pe jumatate si nivelat cu feliatorul de tort.
Se pune glazura a doua zi, dupa ce s-a intarit complet, sau macar 3-6 ore, nu stiu cum e cu laptele condensat cumparat.
GLAZURA
1. Am pus doua recipiente cu apa la foc, am pus deasupra castroane groase din sticla, am pus un pic de smantana lichida, la cea alba nu trebuia ca nu era tare rau ciocolata si le-am topit.
Am turnat ciocolata neagra peste caramelul complet racit si intarit cat sa tina glazura si am nivelat cu feliatorul de tort.
2. Am desenat cu o punguta cu orificiu micut dreptunghiuri-spirala concentrice dupa forma tavii si imediat am tras cu scobitoarea din loc in loc spre centru, formand acest ornament.
4-Prajitura Milionarului
3. Se lasa pana se intareste foarte bine ciocolata. Se taie cu un cutit cu lama fina, dar mai bine cu cutterul de bucatarie, in pastile mici, nu chiar cum am aratat in poze, … sau cum vrei tu.
Se mai poate orna cu pastile din ciocolata sau alte figurine.
Sa va fie de folos!
5-Prajitura Milionarului

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: