Eierschecke (prajitura cu doua creme, din branza si oua)

Oana aka savoriurbane.com.

The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii,

pagina-mama numita RETETE INTERNATIONALE – THE FOOD CONNECTION de pe blogul Savori Urbane, acum aflata in asteptarea primelor retete

aici: Retete germane – The Food Connection.

forma: 28cm diametru cu margini inalte (forma de blat de tort e ok):
Eierschecke
INGREDIENTE
BLAT
200 g faina
15 g drojdie prospata
80 ml lapte
50 g unt
50 g zahar
1 ou
un praf de sare
CREMA DE BRANZA
500 g branza tip Quark
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
4 linguri stafide
CREMA DE OUA
500 ml lapte integral
1 pastaie de vanilie
5 linguri zahar
4 linguri amidon (am folosit faina din orez / fara gluten) de la Dr Schar
1 praf de sare fina
3 oua
100 g unt
IN PLUS
70 g fulgi de migdale crude
Eierschecke
PREPARARE
ALUAT
1. Intr-o ceasca, freaca drojdia cu 1 lingurita de zahar pana lichefiaza.
2. Amesteca faina cu sarea intr-un castron cu cavitate buna de framantat.
3. Incalzeste laptele intr-o craticioara doar cat sa dizolvi in el untul si zaharul. Trebuie sa aiba temperatura de caldut, ca de cozonac.
Le framanti toate cam 5-10 minute, dupa care pui aluatul la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop pentru cca 45 de minute.

CREMA DE BRANZA
Le amesteci pe toate. La final adaugi stafidele.
Acum poti sa preincalzesti cuptorul la 180 grd.

CREMA DE OUA
1. Intr-o craticioara medie ca marime cu fund gros, ca sa nu afume, amesteca zaharul, 2/3 din lapte si semintele din pastaia de vanilie dupa ce ai taiat-o pe lung. Cand nu-mi reuseste figura cu scosul semintelor, o fierb cu totul taiata pe lung, dupa care o scot din lapte.
2. Intr-un castron, amesteca amidonul + laptele rece ramas treptat, mestecand cu ajutorul telului para, ca sa nu se formeze eventuale cocoloase.
3. Adauga galbenusurile, vanilia si praful de sare. Amesteca continuu, turnand treptat laptele fierbinte, in amestecul cu ou. Dupa omogenizare, rastorni in craticioara si fierbi la foc mic vreo 3-5 minute, pana se ingroasa si capata consistenta unei budincute care se poate turna in forme.
4. Opreste focul si incorporeaza cuburi din unt, pana se topesc si omogenizeaza.
5. Bate albusurile spuma cu mixerul si incorporeaza-le in budinca calda.

Imbraca forma cu hartie de copt taiata cum am aratat la Quiche.
ASAMBLARE
1. Eu am intins o foaie rotunda (talpa) din aluat si am transferat-o in tava.
2. Peste foaie torni crema de branza si coci timp de 20 de minute.
Scoti tava, torni crema de oua, presari cu fulgii din migdale si o mai coci inca 20 de minute ca sa se coaca crema de oua. Eu ultimele 5 minute am aprins grillul (foc de sus) dat la minim ca sa iasa rumena deasupra si migdalele sa aiba gust de prajit.
ATENTIE! Daca crema de branza este suficient de consistenta sa nu se amestece cu crema de oua, se coc toate deodata.
Se lasa la racit in forma, pana a doua zi, cand desprinzi cu usurinta hartia de pe prajitura si se taie frumos.
Pudrati cu zahar doar feliile inainte de servire, ca sa nu se topeasca zaharul pana a doua zi. Noi nu mai adaugam zahar, este suficient de dulce.
Sa va fie de folos!
Eierschecke

Advertisements

Tagged: , , , ,

12 thoughts on “Eierschecke (prajitura cu doua creme, din branza si oua)

  1. cristinatoth 2015/03/13 at 10:12 am Reply

    Deja am trecut-o pe lista pentru Paste!!!!

    • Food Design 2015/03/13 at 10:24 am Reply

      Diva Cris, seamana mult la gust cu pasca ;) Multumesc!

  2. Diana 2015/03/13 at 11:49 am Reply

    Lecker!!! Ca sa fiu in ton cu tema lunii :) Super faina prajitura asta. Imi plac mult prajiturile cu branza si cred ca o sa o incerc si eu. ;)

    • Food Design 2015/03/13 at 12:18 pm Reply

      danke schoen! :) abia astept sa va vad si pe voi la munca

  3. Claudia 2015/03/13 at 12:07 pm Reply

    Ce harnicuta ai fost, Didi.
    Eu nici macar nu am apucat sa fac research despre bucataria germana :))
    Faina reteta pe care ai ales-o. SI eu tot la un dulce ma gandesc chiar de s-o supara Andie :p
    Cu prima ocazie o sa incerc si eu reteta asta. Poate chiar de Paste, daca tot ne-ai sugerat asta. SI cred ca nu ar fi o idee chiar asa de rea ci din contra, una foarte buna … la gust ;)

    • Food Design 2015/03/13 at 12:19 pm Reply

      Claudia, plec din Bucuresti si musai trebuia sa mai public ceva, ca murea blogul; ficateii de dinainte ii aveam prin calculator din vremuri imemoriabile :)) pup

  4. Mihaela 2015/03/13 at 7:09 pm Reply

    Wow Didi, dragut proiectul, iar blogurile alese, toate, de vis ! Asteptam cu nerabdare pleiada retetelor ! Sun fan pasca, asa ca voi incerca si eu reteta ! Cand am fost in Germania, acum 30 de ani …, la toate cantinele si restaurantele se manca ciolan la tava, adicatelea Bayerische Eisbein. Cam asta era meniul de baza. Pupici !

  5. […] spre aceasta, in reteta cu care am participat: un savuros cheesecake cu doua creme, numit Eierschecke. INGREDIENTE 110 g făină din cereale integrale 110 g fulgi din ovăz, cereale integrale fara […]

  6. Rocsy Ciobanu 2015/05/11 at 9:20 pm Reply

    Grozavaaaa…

  7. […] spre aceasta, in reteta cu care am participat: un savuros cheesecake cu doua creme, numit Eierschecke. INGREDIENTE 110 g făină din cereale integrale 110 g fulgi din ovăz, cereale integrale fara […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: