Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca

Am sa va asaltez o perioada cu retete de mancaruri din bucataria asiatica, mancare pe care o ador, cu conditia sa stiu ce contine:) Desi am zeci de retete salvate de multa vreme, m-a mobilizat, ca sa le gatesc mai repede, invitatia Oanei, blogul “Savori Urbane” de a participa la campania “Shan’shi – The Asian Connection” de promovare a produselor companiei “Shan’shi” prilejuita de sarbatoarea Anului Nou chinezesc (17-19 februarie), Anul Caprei de Lemn.
Accesati pagina oficiala a campaniei unde Savori Urbane grupeaza minunate retete a 12 bloggeri x minim 2 retete de caciula, prin care testam noi aceste produse.

Am primit ieri pachetul de la Maresi Foodbroker, distribuitor de produse “Shan’shi” principalul furnizor in Austria al acestei game asiatice. Precum vedeti, o multime de produse am primit
Shan'shi -Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
care imi bucura gandul ca voi putea in sfarsit sa gatesc cele multe aflate pe lista de asteptare, si super-incantata sunt de wok-ul antiaderent (cel din pozele de mai jos) si cu capac inox primit, impreuna cu doua ustensile care nu zgarie, spatula am folosit-o chiar azi. Invitatia ma onoreaza si le multumesc pentru increderea acordata.
-Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
Te invit la concursul de pe pagina Savori Urbane, gasesti la finalul retetei mele, aici, conditiile foarte simple de participare si vei putea castiga ceea ce vezi ca am primit eu. Merita sa incerci, sunt 3 premii frumoase.
-Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
Cat despre reteta, este grozav de buna, foarte pe gustul romanilor nefiind foarte stranie ca arome, o recomand fara rezerve.
Porţii:3
Timp de pregătire: 30 minute (dacă orezul este fiert şi racit)

INGREDIENTE
250 g orez basmati (am folosit orez Shan’shi pentru wok “Wok Reis”)
300 g carne tocată de porc / vita
1/2 căpăţână varză chinezească (nu foarte mare)
15g (1/2 cană) ciuperci urechi de lemn Shan’shi “Mu Err Pilze”(hidratate 30 de mintue în apă rece)
1 ceapă medie
1 morcov mediu
2 căţei de usturoi mici
1.5cm rădăcină de ghimbir
2 linguri sos de soia Shan’shi Woksauce”
1 lingură ulei de susan
1 lingura oţet de orez (sau din vin alb)
2 linguri ulei
sare
piper alb
-Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
PREPARARE
1. Pune la hidratat ciupercile urechi de lemn in apa rece, pentru minim 30 de minute (pana se raceste orezul).
Orezul il prepari la abur dupa metoda de aici, doar cu apa si sare, fara alte condimente. dureaza doar 10 minute pentru ca este bobul foarte mic. Opresti steamerul (focul de la cratita inchisa etans), il vanturi ca sa iasa aburul si il rastorni rasfirat pe o tava larga, ca sa se raceasca mai repede.
2. Toaca ceapa cuburi mici.
3. Usturoiul il toci marunt.
4. Rade mic ghimbirul curatat de coaja.
5. Curata morcovul, spala-l si rade-l pe razatoarea cu gauri mari pe lung, sau taie-l cu cutitul tije de vreo 2cm si subtiri.
6. De la varza opresti aschii din mijlucul fraged pentru ornat farfuria, restul toci franjuri varful, si cuburi medii partile tari.
7. Toaca urechile de lemn benzi inguste.
8. Incinge in wok 2 linguri cu ulei.
-Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
9. Prăjeste la foc iute ceapa, morcovul şi ghimbirul pentru 1-2 minute.
10.Adauga usturoiul şi carnea tocată. Amesteca permanent cu spatula si vei desface carnea fara a ramane bulgari mari. Frige bine pana carnea este patrunsa.
11.Adauga varza şi urechile de lemn.
12.Amesteca bine şi adauga orezul racit bine.
13.Adauga oţetul, uleiul de susan, sosul de soia, sare şi piper după gust.
14.Acest fel de mancare, se serveste imediat.
Sa va fie de folos!

Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi, un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane.
Eu aici am gatit cu sosul de soya “Woksauce”, cu orezul basmati pentru wok “Wok Reis” si ciupercile negre urechi de lemn “Mu Err Pilze”, tu poti alege de pe site-ul lor, sau din imaginea afisata de mine ceea ce se potriveste retetei tale preferate.
-Orez prajit cu carne si varza chinezeasca
UPDATE: Rog cititorii care gatesc dupa retetele mele sa imi trimita o fotografie, facuta chiar si cu telefonul, insotita de un nume sau nickname daca doriti anonimatul:), ca sa inregistrez in pagina nou creata: “Feedback de la cititori”.

Pe prietenii care au blog si care citeaza sursa Food Design, ii rog sa imi dea linkul de la postarea lor ca sa inregistrez alaturat fotografiei. Va multumesc pentru increderea acordata!

Accesul la pagina se face din coloana sidebar (dreapta sub FB box) sau din bara rosie principala >>> Articole>>> DE LA CITITORI

Advertisements

Tagged: , ,

10 thoughts on “Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca

  1. SAVORI URBANE 2015/02/05 at 6:30 pm Reply

    Foarte faina reteta! Arata senzational orezul tau.

  2. adnia 2015/02/05 at 7:14 pm Reply

    bravo, Didi! esti prima care a spart gheata! abia astept finalul, sa adunam toate retetele,sigur va iesi o nebunie!

    • Food Design 2015/02/05 at 8:31 pm Reply

      Cerasela a fost prima, si Claudia a postat. Astept reteta ta cand primesti pachetul.

  3. Ildikó 2015/02/06 at 2:39 pm Reply

    ador bucataria asiatica :X Este senzationala reteta

    • Food Design 2015/02/06 at 8:22 pm Reply

      Moku, daca o sa gatesti ceva de pe aici, sa-mi trimiti si mie o poza cu telefonul, unde ti-e tie mai usor FB, mail, etc ,ca sa pun si eu la panoul de onoare in pagina Feedback de la cititori. Multumesc!:)

  4. Claudia 2015/02/07 at 9:10 am Reply

    Ce bine arata, Didi! :) Mi-ai facut o pofta…. Musai sa incerc si eu reteta ta.
    In ritmul asta o sa gatesc asiatic luni de zile de acum incolo :))))

    • Food Design 2015/02/07 at 9:59 am Reply

      stii cat sunt de incantata? foarte sincer si pe bune o spun; am facut si un desert in 10 minute, super-sanatos; asta admir la ei, ca gatesc sanatos si putin prelucrat termic

  5. […] Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca Budinca cu tapioca, banane si lapte de cocos Tagliatele Pad Thai Pui dulce-acrisor […]

  6. […] Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca Budinca cu tapioca, banane si lapte de cocos Tagliatele Pad Thai Pui dulce-acrisor […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: