Salată cu năut, ardei si rodie

3-Salata cu naut, ardei si rodie
INGREDIENTE
300 g năut cu bobul mic
1 ceapă roşie
2 fire ceapă verde
5 rosii Cherry
1 ardei gras verde
½ ardei gras roşu
boabe de la ½ rodie (poate fi intreaga)
VINEGRETA
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet de mere
sare
piper roşu macinat proaspat
2-Salata cu naut, ardei si rodie
PREPARARE
1. Năutul spalat si ales de eventuale corpuri straine, il vei pune la înmuiat cu o zi inainte. A doua zi, scurgi apa si freci între palme boabele de năut pentru a înlătura cojile (sunt soiuri care nu necesita aceasta operatiune). Clocotesti vreo 2 litri de apa, adaugi 1/2 lingurita de sare şi lasi sa fierba la foc mediu spre mic, până când bobul presat intre degete se sfarama usor. In functie de soi si vechime, poate sa dureze intre 1 si 3 ore. Vei avea grija sa completezi cu apa fierbinte mereu, sa nu clocoteasca in sec.
2. Strecori si lasi sa se racoreasca pana pregatesti restul.
3. Rosioarele le tai in doua.
4. Cat despre restul legumelor, in Orient, ingredientele la astfel de salate se taie cuburi mici si acest preparat se mananca cu lingura. Eu m-am jucat de-a platingul, de aceea am taiat o parte bastonase.
5. Intr-un castron incapator, pui toate legumele impreuna cu nautul, opresti aproape jumatate din boabele de rodie, pentru ornat. cei carora nu va place sa intalniti semintele tari de la rodie, nu le mai puneti, nu este un capat de tara, dar e mai bun asa.
6. Amesteci ingredientele pentru vinegreta si adaugi treptat, amestecand si gustand. Te opresti cand consideri ca este ok de bine dreasa sau, din contra, mai stropesti in plus din ingredientul pe care il vrei. Rastorni in salatiera si decorezi cu boabe de rodie. Eu niciodata nu servesc mesenilor in acelasi castron in care am amestecat, pentru ca se manjesc peretii inestetic si nu are rost sa pui pe masa un ditamai castronul (ales mare, pt. loc de manevra).
Sa va fie de folos!
1-Salata cu naut, ardei si rodie

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Salată cu năut, ardei si rodie

  1. Mihaela 2015/02/03 at 9:44 pm Reply

    Un tablou superb ! Prefer nautul in orice combinatie ! Sa fiu sincera, nu-mi place atat de mult nautul fiert de mine, il prefer pe cel arabesc, la cutie, parca are si alta aroma. Probabil si ceva Eur-i in plus :) Ce bine de tine ca poti face poze in timpul zilei !

    • Food Design 2015/02/03 at 9:50 pm Reply

      nu folosesc niciodata la cutie arabesc, ci din cel cumparat de la magazinele cu condimente, avem unul in piata; era nor rau cand am pozat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: