Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata

Am vazut in pagina FB a “Schar Romania – produse fara gluten” mesaje lasate de unii copii celiaci sau parinti care isi indesau cu stangacie sub cuvinte, nesfarsita tristete pentru puii lor care au intoleranta la gluten. Dragii mei, nu este un capat de tara, putea sa nu fi existat pe pamant samanta de cereala, si astfel eram toti la fel, … dar mereu diferiti, din alte puncte de vedere. Priviti jumatatea plina a paharului, totul devine mai armonios, mai bine si copiii vor simti asta.

Va indemn sa incurajati copiii cu sau fara “probleme”, sa ramana optimisti, si pentru ei anume, propun un joc care le va da o mare satisfactie si incredere in ei. Nu incetati sa ii incurajati in tot ceea ce fac! Cu increderea de sine, vor putea sa mute munţii din loc atunci cand vor fi mari.

Incepem jocul Minichef:
Veti tipari fara ca ei sa stie, de pe net de exemplu, o diploma frumoasa de minichef, cu numele lor frumos dactilografiat. Mai tarziu, va trebui sa le explicati ce este un chef si ce scrie pe diploma.
Incepeti cu spalarea constiincioasa a mainilor si echiparea cu sorţ si cu o boneta improvizata. Poate fi un coif din hartie :)

Le puneti in fata:
– cateva piscoturi (mie mi-au ramas de la “Prajitura cu piscoturi, smantana si nuca”, din pachetul de la Dr. Schar, sunt Savoiardi fara gluten)
– 1 conserva cu compot de ananas / bucati mici
– frisca din smantana batuta cu zahar vanilat
– coaja rasa de lamaie
– putina crema cu nuca pt. varianta 2 / pahare ca la “Prajitura cu piscoturi, smantana si nuca”

VARIANTA 1 de asamblare
1. Mama, buni sau tata vor desface conserva si prichindici va rasturna continutul intr-o sita asezata pe un castron, la scurs.
2. Chiar si la un robot static, fiind aparat electric, copiii mici nu au voie decat sa priveasca si sa ia aminte cum se bate frisca. Pot exersa doar manual impreuna cu voi.
3. Cat timp lucreaza robotul, asa cum am aratat in video-ul de la prajitura Piernik, pot incerca sa rada din coaja de lamaie doar putin, pentru ca se plictisesc repede si vor tine minte ca pe ceva neplacut. Fiind cativa fulgi doar, o vor tine anume ca sa orneze cu ea paharele din varianta 2.
4. Mai departe, nimic mai simplu, vor inmuia in siropul de la compot doua piscoturi, astfel vor exersa numaratoarea pana la 10-15 (timpul de inmuiere) si le vor aseza unul langa altul pe farfurie.
5. Bucatile de ananas, deja taiate in conserva si scurse, le va aseza asa cum poate, aiurea dar cu spatii goale intre ele, peste piscoturi. Daca au rabdare puteti sa le spuneti ca sunt soldatei si vor avea grija sa fie cat de cat intr-o ordine.
6. Cu o punguta taiata la un colt, vor invata sa controleze aplicarea de ciufuleti de frisca in goluri, unii mai mari, altii mai mici, si ta-daaa!!!! … gata desertul.
Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata
7. Cine se nimereste prin casa, vor forma juriul care va lauda prajiturica si vor cere voie sa o guste :)))
8. Urmeaza premierea cu diploma si ii veti asigura ca acolo scrie numele lor, astfel vor invata sa recunoasca literele numelui.
Bravo! Aplauze!!! :)
Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata
VARIANTA 2
In pahare, straturi alternative de piscoturi inmuiate, crema ramasa de la prajitura de dinainte, bucati de ananas si frisca.
Rolul lor, va fi la nivel de impresie artistica :), sa presare coaja de lamaie pe care au ras-o mai devreme, pe motzurile de frisca aplicate, cu posul cu dui maxi, de mami, tati sau buni, asa:
Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata
Sa va fie de folos!
PS – eu am zambit cat am scris, pentru ca imi imaginam filmul :)
Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: