Fursecuri cu unt si oua

INGREDIENTE
500 gr unt la temperatura camerei
6 linguri zahar tos marunt
2 oua
2 plicuri zahar vanilinat
esenta de lamaie (in loc, am ras coaja de la 1 lamaie + zeama de la 1/2)
650 gr faina
1 praf de copt
UMPLUTURA
400 g gem / crema cu unt / marmelada
GLAZURA
120 gr zahar pudra
2 albusuri de ou
… sau doar pudrate cu zahar
PREPARARE
1. Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana ce acesta se topeste.
2. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja + zeama de lamaie.
3. Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen, o bila.
4. Bila de aluat o pui in folie si o tii in frigider pentru 30 de minute.
5. Pregatesti o tava mare de aragaz si 4 foi de copt pe masura (se coc repede). …Sau numai doua, pentru ca nu se lipesc si poti refolosi cate o hartie.
6. Incalzesti cuptorul la 180 grade.
7. Daca doresti sa le si glazurezi, amesteca 120 gr zahar praf, 2-3 linguri cu zeama de lamaie si 2 albusuri de ou pe care le mixezi bine si inainte de a baga la cuptor, ungi fursecurile cu acest amestec. Varianta cea mai simpla este sa le pudrezi inainte de servire cu zahar farin, asa cum am procedat.
8. Dai aluatul in 4, scoti cate o bucata, o framanti un pic si intinzi din ea o foaie cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Decupezi ce forme vrei cu decupatorul sau gura unui pahar, dar sa fie cat mai micute ca sa se topeasca in gura. :)
9. Le coci cam 12-15 minute, pana se rumenesc la baza. Le scoti rasfirate pe o tava si le lasi sa se raceasca. In timp ce unele se coc, decupezi pentru urmatoarea tava si asezi pe o hartie de copt. apoi doar transferi hartia cu grija dar rapid punand tava pe marginea mesei la fila.
10. Reci, se lipesc cu orice crema cu unt mai consistenta ca aici, sau doar cu gem, magiun ori marmelada. Recomand ca umplutura sa se aplice cu posul / sacul / o punga taiata intr-un colt cam 1 – 1.5cm. Este mult mai usor decat cu lingurita si la presare se intinde uniform.
Sa va fie de folos!
Fursecuri "Dumbrava Minuata"
Fursecuri "Dumbrava Minuata" 4-dumbrava-minunata
4-dumbrava-minunata

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

8 thoughts on “Fursecuri cu unt si oua

  1. Rocsy Ciobanu 2014/11/11 at 9:17 pm Reply

    Delicioasee fursecurile! Mi-a placut povestioara de la inceput! Chiar la noi in oras este Dumbrava minunata sau cel putin a fost, s-a mai distrus si s-a construit o manastire in acel loc :)

    • Food Design 2014/11/11 at 9:42 pm Reply

      Tot este bine. Decat pamant arid in loc … Multumesc, Rocsy!

  2. Mihaela 2014/11/13 at 11:46 am Reply

    Foarte bune fursecurile, mama le facea des in copilarie. Da`, ce-mi place scorbura aia, unde se afla acest loc minunat ?

    • Food Design 2014/11/13 at 3:25 pm Reply

      In curtea casei de la tara. Am fost de curand si l-am gasit saracul mar asa, frant de vant :(

      • mihaela 2014/11/13 at 9:19 pm

        Sa plantezi altul :)

      • Food Design 2014/11/13 at 10:10 pm

        desigur! lasam radacina ca sa iasa lastari pt ca e bun locul

  3. Haplea 2014/11/16 at 10:30 pm Reply

    Superba prezentarea!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: