Pui lipicios cu lamaie

Carnasierii sa nu mai fuga de puiul cel fad! Atunci cand nu este timp de marinat, prepara dupa aceasta reteta, este gata in scurt timp si eu anunt in gura mare ca este senzational! Nu este dulce decat o unda pierduta, am respectat intocmai reteta. Daca schimbi proportiile nu va mai fi lipicios si bun. Capatana de usturoi sa fie foarte mare sau doua mici/medii, iar lamaia din soiul cel mare.
O sa va placa mult impreuna cu champ si fasole verde! :)

click pe fotografii >> pt. o REZOLUTIE CORECTA
Pui lipicios cu lamaie
INGREDIENTE
1pui (8-10 buc)
sare
piper
3-6 linguri ulei de masline
1 capatana mare de usturoi (sau doua medii)
cimbru crengute
otet balsamic (de cirese recomandat)
2 linguri sos de soia
3 linguri de miere
1 lamaie mare (sau doua mici) decojita partial si feliata subtire
1 mana de patrunjel pentru decor.
Pui lipicios cu lamaie
PREPARARE
1. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Daca ai pui intreg, stii etapele de pregatire. Sa fie scursa bine de apa carnea. Asezonezi cu sare si piper.
2. Curata cateii de usturoi si sectioneaza-i la jumatate.
3. Incinge si niste apa fierbinte 1-2 cani.
4. Pregateste si lamaia. Curata din coaja macar jumatate, altfel va fi usor amarui preparatul, dar nu foarte.
5. Incinge intr-o tigaie larga uleiul la foc mare si rumeneste pentru 2-3 minute carnea pe fiecare parte (in doua transe daca sunt inghesuite), dar impreuna cu usturoiul si crengutele de cimbru. Usturoiul de la prima transa il scoti sa nu se arda. Eu am tigaie foarte mare si le-am prajit pe toate dintr-una.
6. Aseaza toate bucatile de pui in tigaie (daca ai fript in transe) si toarna otetul la foc mediu. Lasa-le sa clocoteasca un pic pana mai scade din otet.
7. Toarna sosul de soia si mierea si clatina tigaia ca sa se amestece.
8. Toarna din apa fierbinte peste carne, cat sa le cuprinda pana la jumatate.
9. Taie lamaia cu mandolina (de preferinta, ca sa fie cat mai subtiri) si adauga-le in zeama. Clocoteste la foc mediu toate, pana se obtine un sos ca un sirop (cam 10 minute). Acum puiul e patruns.
10. Aseaza pe platou carnea si toarna deasupra sosul cu cateva felii de lamaie. Presara patrunjel tocat daca folosesti.
Se mananca cu champ si fasole verde pastai, fierte in apa cu sare.
N-am inteles un tips auzit astazi, ca sa ramana fasolea culoare verde-viu chiar si dupa fierbere. …Ceva sa pui vasul in apa cu gheata, dar nu stiu daca inainte sau dupa … trebuie sa caut cand am timp, sau mai bine imi spuneti voi. :)
UPDATE: am aflat! Dupa ce fierbe fasolea, sa o pui pe gheata ca sa raman verde (dar o mananc rece?)
Sa va fie de folos!
Pui lipicios cu lamaie

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

5 thoughts on “Pui lipicios cu lamaie

  1. Champ | FOOD DESIGN 2014/10/03 at 4:44 am Reply

    […] impreuna cu o salata (sau, pe romaneste, cu muraturi). Acest piure l-am servit ca garnitura la puiul lipicios cu lamaie. INGREDIENTE 1 kg cartofi albi fainosi sare (de mare daca ai) piper proaspat macinat 30 g unt 6-8 […]

  2. Cristina 2014/10/09 at 9:47 am Reply

    Suna bine, trebuie testat!

  3. Champ | Atelierele Roua 2015/07/07 at 2:59 pm Reply

    […] impreuna cu o salata (sau, pe romaneste, cu muraturi). Acest piure l-am servit ca garnitura la puiul lipicios cu lamaie. INGREDIENTE 1 kg cartofi albi fainosi sare (de mare daca ai) piper proaspat macinat 30 g unt 6-8 […]

  4. […] Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca Budinca cu tapioca, banane si lapte de cocos Tagliatele Pad Thai Pui dulce-acrisor […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: