Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura

La aceast preparat n-am folosit masina de inghetata, special ca sa va pot spune daca face sau nu ace de gheata, fara ca aceasta sa fie amestecata ulterior depozitarii la congelator, asa cum ne comunica Mihaela. Confirm ca nu necesita alta amestecare in afara procesului prepararii. Este delicioasa, cu un colorit splendid si textura apetisanta datorita fructelor.
Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura
Gustul este in armonie cu numele blogului Mihaelei: gustdivin. A ocupat rapid locul 2 dupa inghetata cu sahlab care pentru noi ramane suprema. Ma refer la topul inghetatelor postate de mine pe blog.
Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura
INGREDIENTE
250 gr lapte de cocos (partea untoasa)
200 ml smantana pentru frisca
70 gr lapte condensat (am pus neindulcit din cel lichid la sticluta, nu cel gros si dulce)
OPTIONAL: 30-70g zahar sau miere (nu am pus, mai bine indulcesti cu lapte condensat la conserva, cel dulce si consistent)
1 vf cutit de sare
1 lingurita zeama de lamaie
100 g zmeura
SIROP DE AFINE
400 g afine
80 g zahar
Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura
PREPARARE
Poti sa prepari cu un singur fel de fructe, doar din afine de exemplu, sau alte fructe de padure.
SIROP DE AFINE
1. Alegi afinele. Daca sunt de padure pot sa aiba spini rataciti. Le speli.
2. Le pui la fiert intr-un vas mic cu zaharul pentru sirop, la foc mediu la inceput, apoi redus la mai mic, timp de vreo 20-30 minute, depinde din cate grame de fructe prepari (400 sau 500). Se va lega un sirop nu prea gros fiind cald, dar se mai ingroasa cand se raceste complet. Urmaresti lichidul format la inceput, sa scada cam la jumatate. Lasi sa se raceasca complet.
RESTUL
1. Smantana nebatuta + laptele de cocos partea untoasa (din conserva de 400g) + zahar (optional) le bati cu mixerul pana obtii un nor afanat si pufos. Daca pui miere, nu bati si cu mierea. Mai bine nu pune deloc, zaharul din sirop este deajuns. cu partea mai zemoasa a laptelui de cocos am preparat acest delicios mic dejun cu fulgi de porumb.
2. Mai departe lucrezi manual. Adaugi laptele condensat si praful de sare, omogenizezi cu un tel para cu miscari de jos in sus.
3. Adaugi siropul de afine cu tot cu afine, zmeura intreaga si zeama de lamaie.
4. Torni in casoleta cu capac si depozitezi pentru minim 5 ore la congelator. Daca pui in pahare mici cu capac, intr-o ora ingheata.
Sa va fie de folos!
Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura

Advertisements

Tagged: , , , , ,

4 thoughts on “Inghetata cu lapte de cocos, afine si zmeura

  1. Rocsy Ciobanu 2014/09/29 at 7:51 pm Reply

    Auuuu, ce buna o fi!

  2. Mihaela 2014/09/30 at 8:05 am Reply

    Ma bucur ca ai incercat-o. Personal, mi se pare foarte pufoasa si gustoasa. Cred ca e de la laptele de cocos. Fiindca ai laudat inghetata cu sahlab, am s-o incerc si eu , insa mi-am prins urechile la ingrediente :)…o s-o citesc cu atentie, sunt sigura ca ai dat multe amanunte.

    • Food Design 2014/09/30 at 6:07 pm Reply

      da, de la laptele de cocos este puf.
      desigur ca am dat multe amanunte la sahlab. gasesti la macelariile arabesti, au acolo si bacanie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: