Fulgi de porumb “Dr. Schär” cu sos din lapte de cocos, banane si vanilie

Vestea buna este ca faina de porumb nu contine gluten in mod natural, dar precizez ca, accidental, in timpul procesului de productie intr-o linie tehnologica nededicata exclusiv moraritului sau procesarii cerealelor fara gluten, faina de porumb poate sa antreneze urme de gluten de la celelalte. Centura de siguranta este oferita de produsele “Dr. Schär” care asigura o linie de productie dedicata exclusiv manevrarii fainurilor fara gluten, asigurand garantia calitatii.
Fulgi cu lapte de cocos
Un mic dejun cu fulgi de porumb este un start bun al zilei, iar combinatia pe care o propun este bogata in nutrienti, ofera o portie de energie (1573kj/100g – fulgii) pentru oamenii activi si copii, inclusiv pentru aceia dintre voi care aveti intoleranta la gluten sau lactoza, deoarece acesti fulgi nu contin nici gluten, dar nici urme de lactoza.
M-am straduit sa prepar un mic dejun dupa motto-ul “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schär”, logo al campaniei Dr. Schär Romania in parteneriat online cu blogul Gourmandelle in care veti gasi nu doar retete de mancaruri vegetariene apetisante, dar si preparate cu ingrediente fara gluten.

Fulgi cu lapte de cocos
Acesti fulgi nu contin nici un fel de E-uri, sunt gustosi, finuti, dar in acelasi timp crocanti (atat cat trebuie), prin urmare, recomand acest amestec sa fie introdus in meniul celor mici si de aceea am gasit amuzant ca pe fundalul pozelor sa fixez un desen facut de fiica mea cand avea 9 ani :)
2-Fulgi cu lapte de cocos+banane
Pentru cei care viziteaza blogul pentru prima oara, amintesc despre alte doua retete cu preparate fara gluten si vegetariene, pe care le-am propus:
Painea fara gluten “Dr. Schär” si o ciorba de sezon
si
Prajitura “Buturaga” din biscuiti fara gluten “Dr. Schär”

2 portii
INGREDIENTE
AMESTECUL USCAT
60g fulgi de porumb fara gluten Dr. Schär
2 linguri seminte de in (macinate)
2 linguri migdale zdrobite
SOSUL
250 ml lapte de cocos (decantarea partii lichide predominant; cu cea untoasa va voi arata curand ce am preparat :) )
1 banana mare sau doua mici
1-2 lingurite extract de vanilie (depinde de concentratie, gustati)
1/3 lingurita scortisoara macinata
putin sirop de glucoza, agave sau pin (de stevie numai cei care au toleranta pentru aroma specifica)
OPTIONAL:
1/2 lingurita extract de migdale
1 varf de cutit de nucsoara (ajuta la digestie)
TOPPING
Fructe de padure (sau alte fructe) si rondele de banane trase prin zeama de lamaie ca sa nu oxideze
Fulgi cu lapte de cocos
PREPARARE
1. Intr-un bol mare, amesteca ingredientele uscate. Distribuie-le apoi in alte doua mai mici formand 2 portii.
2. In blender, mixezi ingredientele pentru sos.
3. Torni sos peste amestecul uscat. Daca doresti o consistenta mai fluida decat mai jos, din care obtii un poridge, poti sa mai adaugi lapte, dar eu aici am propus un sos, nu un coco-milkshake.
4-Fulgi cu lapte de cocos+banane
4. Decorezi cu fructe de padure (sau orice alte fructe) si rondele de banane stropite / date prin zeama de lamaie si scurse (ca sa nu oxideze).
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: ,

4 thoughts on “Fulgi de porumb “Dr. Schär” cu sos din lapte de cocos, banane si vanilie

  1. […] Intrucat n-am gasit prin casa altceva decat o periuta de dinti si o maturica nebuna de mutat praful din loc atunci cand mi-e lene sa il sterg, n-am fotografiat aceasta painisoara in culorile steagului Irlandei, desi merita sa ma imbrac in verde si, solemn, sa salut cu onor bucataria irlandeza (anosta dealtfel, de felul ei :P ) deoarece: 1. – painea aceasta nu se framanta (y). 2. – nu stai dupa ea sa dospeasca (y)(y). 3. – urmare a avantajului nr. 1, o poti amesteca la robot, dar nu are sens, pentru ca iti va lua mai mult timp ca sa speli componentele robotului decat dureaza prepararea (y)(y)(y), iar forma finala tot ruland-o pe blatul de lucru o vei da, cu manutele tale doua. Nu va sfatuiesc sa faceti din mai multa faina deodata pentru ca aceasta este masura optima la aceasta reteta ca sa se coaca uniform la interior. Pentru cei care viziteaza blogul pentru prima oara, amintesc despre alte 3 retete cu preparate fara gluten si vegetariene, pe care le-am propus: Painea fara gluten “Dr. Schär” si o ciorba de sezon Prajitura “Buturaga” din biscuiti fara gluten “Dr. Schär” Fulgi de porumb “Dr. Schär” cu sos din lapte de cocos, banane si vanilie […]

  2. Diana 2014/09/20 at 3:59 pm Reply

    Didi, draga mea, de cand nu am mai fost in vizita la tine, ai gatit numai retete una si una. Iar pozele sunt fantastice. Tine-o tot asa! Te pup

  3. […] din sirop este deajuns. cu partea mai zemoasa a laptelui de cocos am preparat acest delicios mic dejun cu fulgi de porumb. 2. Mai departe lucrezi manual. Adaugi laptele condensat si praful de sare, omogenizezi cu un tel […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: