Inghetata de caise (Apricot Ice Cream)

Inghetata de caise
Inghetata de caise
INGREDIENTE

500 g caise
250 g iaurt cu caise
4 linguri miere (sa nu fie amaruie)
200 ml smantana lichida pentru gatit min. 30% grasime
200 ml frisca lichida (am folosit din smantana, nu vegetala)
Inghetata de caise
PREPARARE
1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa.
2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii.
3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute.
4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece. Eu ca sa grabesc, le-am mutat in congelator dupa ce s-au racorit. Nu stiu daca exista riscul sa se defecteze, dar erau doar caldute.
5. Cat timp se racesc, bati cu mixerul fisca.
6. Caisele reci le pui in blender impreuna cu iaurtul, smantana, mierea, si le pasezi pana devin un piure (foarte moale este).
7. Rastorni in vasul cu frisca amestecul si le amesteci cu un tel para, cu cateva miscari de jos in sus, pana omogenizeaza. Nu trebuie insistat.
8. Rastorni mixtura intr-o casoleta.
9. Amesteci in prima ora de 3 ori cu un pasator electric sau cel pt. cartofi manual si cat e moale, la inceput, chiar cu furculita.
10. Apoi din ora in ora, ar trebui amestecat iar macar de 3-4 ori ca sa nu formeze ace de gheata si sa fie fina. Cand a inghetat tare, eu am pus casoleta cu fundul in apa calda 10 secunde, am scos calupul si l-am taiat cuburi mari cu cutitul si le-am pus la robotul cu cutite la sfaramat.
11. La final am dozat si in paharute de plastic si jumatate in casoleta ca sa o pot portiona la servire astfel:
– incalzesti clestele-lingura de taiat globuri de inghetata in apa fierbinte, si astfel se portioneaza frumos.
Se lasa 5 minute sa stea la temperatura camerei sa se mai inmoaie si apoi le servesti in cupe/castronele impreuna cu jumatati de caise umplute cu frisca. Asa combinate, preparatul este un deliciu si mai savuros decat doar inghetata simpla.
Sa va fie de folos!
Inghetata de caise

Advertisements

Tagged: , , , , ,

3 thoughts on “Inghetata de caise (Apricot Ice Cream)

  1. lulu 2014/08/13 at 12:52 pm Reply

    Ma bucur ca ti-a placut. Ma bucur pentru faptul ca ai avut incredere si pentru asta eu iti multumesc!!

    • Food Design 2014/08/13 at 3:58 pm Reply

      Multe asteapta sa fie descoperite la tine in blog. Eu iti multumesc.

  2. […] cremoasa. Am inregistrat anterior doua alte retete cu inghetata pregatita manual: de limete si cu caise. Pacat de ingrediente, dar mai ales de timpul pierdut (mai stai si cu grija si iti face program, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: