Ciuperci umplute (la cuptor) / Baked Stuffed Mushrooms

Ciuperci umplute
INGREDIENTE
12 ciuperci champignon mari
1 ardei gras mic sau 1/2 mare
2 fire de usturoi verde sau in lipsa 5-6 catei de usturoi
2 fire de ceapa verde
Câteva fire de pătrunjel
câteva fire de mărar
1/4 linguriţă sare
1/2 linguriţă boia
1/2 linguriţă piper
1 lingura de ulei + inca putin pentru stropit ciupercile
mujdei de usturoi pentru servit
Ciuperci umplute
PREPARARE
1. Preincalzesti cuptorul la 220grd.
2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic.
3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator şi apoi pui palariile la scurs cu gura in jos.
4. Dupa ce s-au scurs de apa, aşazi 10 ciuperci în tavă cu faţa în jos şi le dai la cuptor la 220 grade C pentru 10 minute.
Ciuperci umplute
5. Intr-o tigaie in care se afla legumele de la pasul urmator, scurgi sucul lăsat în tavă de ciuperci şi le întorci cu faţa în sus. In timp ce ciupercile sunt la cuptor, toci măruntel codiţele plus restul de doua ciuperci şi amesteci cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimentele. Le calesti pana scade sucul lasat de ciuperci..
Ciuperci umplute
6. sunt gata si ciupercile din cuptor. Sucul il scurgi in tigaie, nu trebuie sa ramana in tava.
Ciuperci umplute
7. Umpli pălărioarele ciupercilor din tavă cu amestecul de mai sus. Ciupercile le stropesti cu puţin ulei (eu folosesc un pulverizator).
Ciuperci umplute
8. Le dai la cuptorul deja incins la 220 grade C pentru 15-20 de minute.
9. Le servesc calde, cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită.
Sa va fie de folos!
Ciuperci umplute
Ciuperci umplute

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

2 thoughts on “Ciuperci umplute (la cuptor) / Baked Stuffed Mushrooms

  1. […] sa ii mancam la o masa impreuna cu cateva rude. De aceea am ales o garnitura mai altfel, acele ciupercute umplute cu legume, coapte la cuptor. De zi cu zi, se mananca cu piure, cartofi natur, mamaliguta sau orez fiert la abur cu turmeric. […]

  2. […] sa ii mancam la o masa impreuna cu cateva rude. De aceea am ales o garnitura mai altfel, acele ciupercute umplute cu legume, coapte la cuptor. De zi cu zi, se mananca cu piure, cartofi natur, mamaliguta sau orez fiert la abur cu turmeric. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: