Sirop de visine cu menta (Sour Cherries and mint syrup)

Vreau sa va surprind prin fotografie, cu un obiect pe care il veti putea vedea in imaginea de prezentare de sub ingrediente, un pai din sticla. Asa aratau paiele bentru sorbit bauturi racoritoare, inainte de a aprea pe piata cele din plastic. :)
In premiera am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta. Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui Bucatar Maniac care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice.
Puteti procura special in acest scop cirese sau visine,

Sirop de visine cu menta
sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata. Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem fructele la fiert. Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita. Va spuneam ca anul acesta visinii si ciresii sunt plini de rod, pentru ca a plouat mult.
Sirop de visine cu menta
Nu acelasi lucru l-am putut constata la meri, din pacate.

INGREDIENTE
1 litru suc de visine/cirese
0,5 kg de zahar
menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult) – sau vanilie baton, scortisoara, lamaie
Sirop de visine cu menta
PREPARARE
1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de visine atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata, am preparat dupa reteta aceasta. In momentul in care vei pune visinele/ciresele la fiert, in primul sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din acest sirop cu un polonic, dupa ce ai spumuit bine
Dulceata de visine-metoda 1
si il strecori printr-o sita. Spun o parte (cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata.
2. Acest sirop, il fierbi cu zahar,
Sirop de visine cu menta
pana cand scade aproape la jumatate sau ceva poti sa lasi ceva mai multa cantitate daca il intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este gros, usor gelifiat.
3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va dilua cu apa oricum).
Sirop de visine cu menta
4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic (vezi aici cum se sterilizeaza sticlele si borcanele).
5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina.
6. Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.
7. Optional il puteti aroma, dupa gust, cu vanilie, scortisoara in loc de menta.
Siropul de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau carbogazoasa! Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)
Sa va fie de folos!

Superba culoare, nu? ;)
Sirop de visine cu menta

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

8 thoughts on “Sirop de visine cu menta (Sour Cherries and mint syrup)

  1. Mary Udrea 2014/06/18 at 1:13 pm Reply

    Foarte bun trebuie sa fie siropul tau cu aroma de menta! si ce culoare frumoasa are! :X

    • Food Design 2014/06/18 at 6:41 pm Reply

      Da, Mery, menta da o aroma incredibila si il face mai racoritor.

  2. Ildikó 2014/06/20 at 2:07 pm Reply

    Ne place mult reteta. Multumim >:D<

    • Food Design 2014/06/20 at 7:32 pm Reply

      Pentru foarte putin :) . Nu este meritul meu decat ca am remarcat-o la altii

  3. Timea 2014/06/20 at 9:13 pm Reply

    Minunat sirop ai facut!

    • Food Design 2014/06/21 at 6:10 am Reply

      Hei, Timi, ce dragut sa vii pe aici :) . Multumesc.

  4. Adnia 2014/06/26 at 7:38 pm Reply

    ce idee buna, multumesc! tocmai am cules visinele, asa ca am de lucru in weekend :)

    • Food Design 2014/06/26 at 8:35 pm Reply

      Cum, tu esti detinatoarea tuturor secretelor in materie de sirop :) . Si acum ma oftic dupa cel de toporasi (reteta ta) … ca la noi repede s-au trecut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: