Lahm bi ajeen (carne pe aluat)-pizza arabeasca

Lahm bi ajeen (carne pe aluat) este un fel de pizza arabeasca, un preparat pe care l-am mancat in mai toate tarile din Orient pe care le-am vizitat. Foarte popular, l-am adoptat pentru ca se poate congela (pentru 1-2 saptamani sau mai mult) si este binevenit in situatia in care ai fi pus sa intocmesti ceva de pus pe masa, in timp record. Se incalzeste la cuptor si ramane la fel de frageda. Desigur ca nu este la fel de savuroasa ca o pizza cu cascaval, dar este o varianta destul de rapida si mai ieftina!
Lahm bi ageen
INGREDIENTE
aluat de pizza clasic
UMPLUTURA CU CARNE
350 gr carne tocata oaie sau vita
2 ceapa
4 rosii
usturoi
1/4 lingura cumin (chimion, camun)
boia dulce/iute
sare
piper
2 linguri ulei
muguri de pin (5 muguri/bucata, eu am pus mai mult)
ulei de masline sau 1 lingura cu varf pasta de rosii pt. uns rotitele de aluat
1-Lahm bi ageen
PREPARARE
Prepari aluatul de pizza clasic
AMESTECUL CU CARNE
1. Pui hartie de copt in tava mare de aragaz.
2. Oparesti rosiile timp de 1 min. Lasi sa se racoreasca.
3. Tai ceapa marunt.
4. Tai rosiile decojite cubulete mici.Le pui la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
5. Adaugi apoi carnea tocata, usturoiul si toate condimentele. Lasi la prajit impreuna pana scade de tot, amestecand periodic (spre sfarsit mai des ca sa nu se arda).
2-Lahm bi ageen
6. Lasi sa se racoreasca cat intinzi aluatul. Preincalzesti cuptorul.
7. Aluatul il intinzi intr-o foaie foarte subtire (4mm). Eu ma grabeam si am vrut sa intre toate in tava mare dar faceti-le cat mai subtiri.
8. Decupezi cu un castronel cat mai mic forme rotunde (cam 9cm)
3-Lahm bi ageen
9. Asezi discurile din aluat in tava, pe hartia de copt.
10. Ungi foile cu ulei de masline. Eu le-am uns ca la pizza cu pasta de rosii putin diluata.
4-Lahm bi ageen
10. Pui cate o lingura de amestec cu carne si nivelezi. Se pot adauga deasupra putini muguri de pin (cca 5 dar eu am preferat mai mult).
5-Lahm bi ageen
11. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc cca 15 minute.
Ceea ce iti ramane nemancat, pui in punga de plastic dupa ce s-au racit si pastrezi in congelator pentru 1-2 saptamani.

Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: