Tagliatele Pad Thai

O reinterpretare, a celei mai populare retete originale tailandeze Pad Thai. Sunt cele mai gustoase tagliatele pe care le-am preparat pana acum. Alunele dau toata savoarea. Dar si unt+ou+sos de soia …. Si gata, in numai 15 minute. Seamana la gust cu noodles din restaurantele chinezesti. Carnea poate sa lipseasca.
Tagliatele Pad Thai
INGREDIENTE
200g Tagliatele Baneasa
sare, apa pentru fiert pastele
3 linguri sos de soia
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura zahar brun
sos chilli
5 fire ceapa verde
2 oua
optional pastrama din piept de pui homemade-1 buc mica
1 catel de usturoi (mare)
1 lingura unt
1 lingura ulei
1 legatura patrunjel sau 1/2 coriandru
1/3 ceasca alune sarate
felii lime
Tagliatele Pad Thai
PREPARARE
1. In apa clocotita + 1 praf de sare (1 litru) se fierb timp de 5 minute tagliatelele, se clatesc putin sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
2. Se amesteca sosul de soia cu zeama de lamaie, sosul chilli si zaharul brun, pana ce acesta se topeste.
Tagliatele Pad Thai
3. Se taie partea alba a cepei marunt, iar frunzele verzi lungi de 2 cm.
Tagliatele Pad Thai
4. Se zdrobeste usturoiul.
5. Se bat bine ouale cu o furculita.
Tagliatele Pad Thai
6. Se taie cuburi mici pastrama pe care eu o prepar in casa.
7. Intr-o tigaie incapatoare se incinge 1 lingura de ulei si se calesc 30 de secunde cuburile de ceapa alba si pastrama. Se rastoarna deasupra ouale si se intoarce cu o paleta oul, obtinandu-se o omleta moale. Optional se pune un praf de sare. Se scoate pe o farfurie.
Tagliatele Pad Thai
8. In aceeasi tigaie se topeste untul. Se rastoarna tagliatelele scurse bine de apa si se calesc 30 de secunde. Se adauga frunzele de ceapa verde, se calesc alte 30 de secunde si apoi sosul pregatit la pasul 1. Se adauga si oul. Se amesteca si se scutura tigaia periodic si se coc pana se inmoaie, cam 3 minute.
9. Se pune o portie in farfurie si se presara cu alune si verdeata tocata nu foarte marunt.

Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , ,

6 thoughts on “Tagliatele Pad Thai

  1. Mihaela 2014/05/19 at 8:16 am Reply

    interesanta reteta ! bafta la concurs !

    • Food Design 2014/05/19 at 8:25 am Reply

      am postat ieri si mi-am amintit. le-am repetat pt ca fiica mea le adora (gata in 15 minute ;) )

  2. Sidy 2014/05/23 at 12:54 pm Reply

    Intr-adevar se fac foarte repede dar….sunt asa de bune !!! Mai ales daca esti fan paste.
    Bravo Didi!

    • Food Design 2014/05/23 at 8:58 pm Reply

      Multumesc! Nu ne mai desprindem de reteta asta cand e vorba de paste.

  3. […] prajit, cu carne si varza chinezeasca Budinca cu tapioca, banane si lapte de cocos Tagliatele Pad Thai Pui […]

  4. […] prajit, cu carne si varza chinezeasca Budinca cu tapioca, banane si lapte de cocos Tagliatele Pad Thai Pui […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: