Bastonase din orez cu ton (Rice and Tuna Sticks)

Adesea ramane neconsumat o parte din orezul gatit la abur pe care il mancam in loc de paine impreuna cu mancarurile cu sos. Acest orez ramas il puteti “recicla” si obtine niste chiftelute cu ton care mie mi-au placut foarte mult. Sunt foarte incantata ca am gasit cum sa il valorific intr-un preparat tare gustos.
Puteti incerca si cu pilaful romanesc dar trebuie sa nu fie zemos, sa il scadeti bine la foc mic si pe o plita ca sa nu se afume.
Bastonase din orez cu ton
INGREDIENTE
1 sau 1+1/2 cana cu orez la abur ramas
4 linguri cascaval ras
2 oua
1 lingura pesmet
1 legatura mica de patrunjel
rozmarin cateva fire sau 1 lingurita rasa uscat si macinat
piper macinat proaspat
2 linguri ulei
1 conserva de ton
IN PLUS
pesmet pentru tavalit bastonasele
ulei pentru prajit
Bastonase din orez cu ton
PREPARARE
1. Pe un castron, pune la scurs intr-o sita bucatile de ton din conserva.
2. Pune intr-un alt castron incapator orezul preparat la abur ramas nemancat.
Bastonase din orez cu ton
3. Rade cascaval si adauga-l peste orez.
Bastonase din orez cu ton
4. Adauga ouale intregi
Bastonase din orez cu ton
5. Aduga verdeata tocata marunt si uleiul. Omogenizeaza amestecand cu o lingura.
Bastonase din orez cu ton
6. Apoi presara 1 lingura de pesmet si tonul scurs de saramura din conserva. Eu il prefer bucati, chit ca se sfarama in compozitie. Este mai gustos si de mai buna calitate.
Bastonase din orez cu ton
Framanta cu mana totul. Vei obtine o compozitie usor lipicioasa.
Bastonase din orez cu ton
7. Intr-o craticioara foarte mica (diametru 12-15 cm are a mea) pui mult ulei, atat cat sa acopere bine bastonasele ccand le vei praji. Incinge uleiul, pe ochiul de aragaz cel mai mic, la temperatura medie, probeaza cu un bob de la orez daca sfaraie, inseamna ca este suficient de incins. Reduci focul la minim.
8. In acest rastimp, pune pesmet intr-o farfurie intinsa. Formezi cu mana (eventual foarte usor umezita cu apa) bastonase din orez lungi de vreo 5-6 cm si groase de maxim 2cm. Le tavalesti pe toate partile prin pesmet.
Bastonase din orez cu ton
9. Le pui pe lungul “coarnelor” unei furculite, si le scufunzi bastonasele in uleiul incins, fara ca sa fie inghesuite. Intra cam vreo 6 la o serie.
Bastonase din orez cu ton
Cand s-au rumenit pe o parte, le rumenesti si pe parte cealalta in cazul in care nu s-au rotit deja singure, se prajesc destul de repede.
10. Le scoti cu o furculita sau spumiera, intr-o farfurie cu prosop de hartie pus in doua straturi si le lasi la scurs desi nu absorb mult ulei.
Bastonase din orez cu ton
Le mananci calde. Pentru ca sunt cu ton, noi le-am mancat cu un sos/emulsie de lamaie dupa reteta de aici.
Sa va fie de folos!
Bastonase din orez cu ton

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: