Serpentelli cu legume si svaiter

Reteta m-a atras pentru ca este nu doar bogata in ingrediente, dar altfel combinate decat obisnuiam. Iubesc pastele si mi-am spus ca trebuie sa fie bun acest preparat. In plus de asta, Mihaela (blogul “Gust divin”) a participat cu aceasta reteta la un concurs la care eu nu am fost. Beneficiul concursurilor pentru vizitatori este nu numai pentru ca vad o galerie frumoasa de fotografie culinara, mai important este ca gasesc acolo o selectie de retete bune, nici un participant nu risca sa intre in competitie cu ceva indoielnic.
Recomand sa nu suplimentati cantitatea. De cate ori am preparat paste la cuptor, ceea ce a ramas pentru a doua zi nu a mai fost la fel de bun. Eu i-am pus si carne (la cerere), reteta originala este fara carne, asa va recomand, este mai corect din punct de vedere nutritional.
Serpentelli cu legume si svaiter
Eu am preparat o data si jumtate cantitatea intr-un vas ca in fotografii, de 2.5l , dar a fost prea mult. Un vas ceramic cu diametrul de 20 cm este suficient.
INGREDIENTE
200 gr paste serpentelli
optional: 200g carne de curcan/pui tocata sau taiata cubulete mici (corect nutritional este sa nu puneti carne)
2 morcovi mici
1 ceapa
50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
6 buc ciuperci medii Champignon
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
4-5 buchetele brocolli
200+100=300 ml smantana pentru gatit
150 ml lapte
3 galbenusuri
50 gr porumb congelat (n-am pus la cererea alor mei)
150 gr branza elvetiana (svaiter)-n-am avut, am pus cascaval
cateva fire de patrunjel
sare, piper

PREPARARE
1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.
optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.
Serpentelli cu legume si svaiter
2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa.
3. Adaugi ciupercile curatate si taiate felii. Am vrut sa pun cu prioritate morcovul pt. ca fierbe mai greu dar mi-am amintit sa-l tai fasii, asa ca restul l-am adaugat la urmatorul pas pentru ca sunt fine si fierb repede astfel.
Serpentelli cu legume si svaiter
4. Taie ardeiul fideluta, morcovul fasii si brocolli rupt in buchetele mici. Le adaugi in tigaie. Adaugi si porumbul acum daca doresti.
Eu n-am pus porumb, deja erau multe legume, probabil ca imbogatea gustul dar ai mei se temeau sa nu capete vreo nuanta dulceaga.
Serpentelli cu legume si svaiter
5. Cand s-au inmuiat (cam dupa maxim 10 minute), adaugi carnea si 200 ml smantana, lasi la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase (cam 3-5 minute, exista pericolul sa branzeasca smantana, depinde de tipul ei). Potrivesti de sare si piper.
Serpentelli cu legume si svaiter
6. Cat fierb, razi svaiterul pe razatoarea mica.
7. Separat, amesteci galbenusurile cu smantana ramasa (100 g), svaiterul si patrunjelul tocat marunt.
Serpentelli cu legume si svaiter
adaugi laptele.
Serpentelli cu legume si svaiter
8. Incalzesti cuptorul la 300°C.
9. Ungi vasul termorezistent cu unt.
10.Adaugi pastele la legume si omogenizezi.
Serpentelli cu legume si svaiter
Le rasorni in vasul de cuptor.
11.Torni deasupra amestecul de ou si smantana si scuturi usor de vas ca sa se aseze.
Serpentelli cu legume si svaiter
12.Dai la cuptor pentru cca. 20 minute pana se formeaza o crusta aurie.
Se mananca fierbinti.
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , ,

2 thoughts on “Serpentelli cu legume si svaiter

  1. Mihaela 2014/04/06 at 1:13 pm Reply

    Huh, mi-ai adus aminte! Super bune !

    • Food Design 2014/04/06 at 4:02 pm Reply

      tu le-ai facut si cu svaiter, mai corect. multumesc pt. reteta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: