Pui cu sos de rosii si usturoi

Este cel mai bun pui cu sos de rosii mancat, ever si cea mai vizualizata reteta de pe blog. Ca si in cazul retetei de chiftelute marinate publicate pe blog, am avut surpriza sa constat ca metoda de preparare alta si proportia, sau lipsa (ceapa), unora dintre ingrediente, o transforma de fapt intr-o “alta mancare”.
M-am tot gandit, ce face diferenta? Pai, este fara ceapa (eu puneam ceapa), cu usturoi mai mult decat 2 catei (as pune usturoi si in prajituri, atat de mult imi place), vin credeam ca nu merge cu pui dar acest preparat m-a contrazis, e cu oregano pe care nu aveam obisnuinta sa il pun decat in pizza (totdeauna condimentele fac diferenta) si eu s-a nimerit sa am 450 ml de supa clara, poate fi de legume sau carne sau o simpla apa ramasa de la fierberea cartofilor (atunci cand nu i-am fiert in coaja).
Eu la Gaby retetepapabun.ro am gasit reteta, dar acest preparat a trecut mai intai prin filtrul Miha :) , asa ca este super-vizata.
Recomand sa o mancati cu mamaliga. Am modificat nesemnificativ cate ceva, punctez in paranteza cum.

Pui cu sos de rosii si usturoi

INGREDIENTE
3 pulpe pui (am pus 4)
1-2 linguri ulei de masline (am folosit floarea soarelui)
1 cescuta ca de cafea (din cea maricica) cu vin
5 rosii (am folosit conserva rosii tocate in bulion 450g)
1 lingurita bulion (am pus 1 lingura cu varf cu pasta concentrata de rosii, carnea fiind mai multa)
5 catei usturoi (am pus o capatana)
1 lingurita oregano (am pus cu varf mare)
boia, sare (am folosit 1 lingura mix de condimente pt. pui, unul preferat-la borcanel)
OPTIONAL 1 mana de ciuperci (am pus 1 ardei rosu)
Pui cu sos de rosii si usturoi
PREPARARE
Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).

1 Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de condimente pt pui (la ochi, cat sa se acopere peste tot) si le-am frecat ca sa intre in crestaturi condimentul.
2. Intr-o tigaie larga incingi uleiul si frigi carnea pe ambele parti doar atata cat sa devina putin rumena (mai mult de 2 minute cat prevede reteta).
3. Am adaugat vinul.
4. Am taiat fasii ardeiul si l-am adaugat in tigaie.
5. Toci rosiile cubulete. De data aceasta am pus conserva, asa cum am indicat in ingrediente.
6. Am dezlegat bulionul in doua cani de supa si le-am adaugat.
8. Optional, poti pune o mana de ciuperci taiate.
9. Le lasi sa fiarba pana mai scade sosul.
10. Incingi cuptorul la 200-220 grade si lasi in asteptare.
11. Adaugi usturoiul decojit si pisat, 1 lingurita cu varf mare oregano si daca mai este nevoie, potriviti de sare. La mine nu a fost cazul, conserva cu rosii era deja sarata. Tineti cont ca mai scade la cuptor si devine mai sarata.
12. Transferi in vasul pt. cuptor si o coci fara capac pana mai scade 3 degete si face o crusta frumoasa deasupra.
click pe fotografii, pentru ZOOM-IN
Pui cu sos de rosii si usturoi
Se mananca cu mamaliga. Cui nu ii place mamaliga, poate sa prepare piure sau orez la abur.
Sa va fie de folos!
Pui cu sos de rosii si usturoi

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

8 thoughts on “Pui cu sos de rosii si usturoi

  1. Laura Nechita 2014/03/12 at 2:58 pm Reply

    Tareeee bun! ador oregano, l-as pune la orice :))) poti sa incerci sa strecori si o foita de dafin in sos. Pur si simplu este irezistibil! :))) O zi frumoasa!

    • Food Design 2014/03/12 at 3:55 pm Reply

      da, cu dafin ca la chiftelutele marinate. bun!

  2. Mihaela 2014/03/12 at 3:45 pm Reply

    Arata foarte bine ! Mi-e dor sa mananc si eu un sos, ca doar sunt om :), astept cu nerabdare vremuri mai “slabe” !

    • Food Design 2014/03/12 at 3:56 pm Reply

      of! … eu inca n-am intrat la dieta, dar trebuie. adio mamaligi

  3. Sidy 2014/03/13 at 7:30 am Reply

    Sti ce am facut ? Am trecut reteta in asteptare , la DE FACUT !!!
    Dar pentru ca respect dieta, nu am sa prajesc carnea si mamaliga o las altora.
    Ce hainute frumoase ti-ai ales pentru luna lui Martisor !

    • Food Design 2014/03/13 at 12:42 pm Reply

      si tu la dieta? bravoooo!!! sper sa ma mobilizez si eu desi urasc

  4. Poliana 2014/03/14 at 1:02 pm Reply

    O reteta grozava pentru o masa pe cinste. Mai ai? :)

    • Food Design 2014/03/14 at 1:04 pm Reply

      pentru mamici tinere si frumoase ca tine, prepar din nou ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: