Pui cu iaurt de casa şi lămâie

Carnea, mai ales cea de pui cumparat din magazin, care este mai fada, o prefer marinata, asa cum am procedat la reteta Pulpe de pui cu sos balsamic sau orice alta varianta de marinare. Am cantarit din ochi reteta aceasta cu carnea marinata in amestec pe baza de suc de lamaie, sosul din iaurt la pui nu-mi era strain, prin urmare, am decis ca va fi o alegere buna si nu m-am inselat. Eu am preparat cu iaurt 3.5% grasime. Nu stiu daca ar fi la fel de savuros cu iaurt degesat maxim, ma indoiesc. Cel mai gustos ar fi daca puteti sa preparati cu iaurt de casa din lapte integral.
Pui cu sos din iaurt si lamaie
Pui cu sos din iaurt si lamaie
INGREDIENTE
1 pui porţionat
2 linguri miere
MARINADA
3 lămâi
3 linguri ulei
1 bucăţică de ghimbir
4 căţei usturoi
OPTIONAL 1 praf de piper (am pus)
sare
SOSUL DIN IAURT
1 kg iaurt natur (recomandat facut in casa din lapte integral)
2 linguriţe praf de curry
optional putin coriandru tocat sau pulbere
1 linguriţă seminţe de anason (n-am avut)
frunze de coriandru pentru decor (am pus patrunjel)
sare şi piper

PREPARARE
1. Speli puiul cu apa rece. Il portionezi si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura sau le dai in doua asa cum am facut eu, ca sa nu ramana in sange. Crestezi partile carnoase in diagonale. Pieptul il dai in doua pe lung si il crestezi in romburi adanci cam de 1cm. Asezi carnea intr-un vas in care urmeaza sa il marinezi.
2. Cureti ghimbirul si usturoiul. Le dai pe razatoare, pe partea cu gauri mici. N-am mai trecut prin presa usturoiul, daca tot aveam in fata razatoarea.
3. Cureti de coaja lamaile. Le storci la storcatorul electric.
4. Le amesteci impreuna cu ulei, piper si sare. Rastorni marinada peste carne, le ungi bine si acoperi etans cu capac sau folie. Pui la frigider, la marinat, pentru minim o ora.
5. Încinge cuptorul la 180° C
6. Scurge bucăţile de pui de marinada si fragmente care s-ar putea arde şi unge-le cu miere. Sotul meu nu agreaza nimic dulce in mancaruri-fel principal dar aici, fiind marinat in lamaie si sosul din iaurt acrisor, mergea sa fi pus.
7. Intr-o tava cu pereti inalti, rastorni iaurtul. Adaugi sare, piper, anason si curry. Omogenizezi bine sosul.
8. Pune deasupra bucăţile de pui unse cu miere. Pune deasupra rondele de lămâie.
9. Introdu la cuptor pentru 45 de minute, întorcând carnea din când în când.
10.Daca iaurtul s-a strans in conglomerate, rastorni sosul in blender si il mixezi cu putin iaurt.
11.In farfurie pui sos, decorezi cu coriandru verde sau sau patrunjel tocat, pui bucatile de pui cu feliile de lamaie pe ele.
Noi am insotit cu salata de varza si morcov asezonata si garnitura din orez alb basmati dupa metoda de aici . A doua zi cu cartofi natur.

Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , ,

2 thoughts on “Pui cu iaurt de casa şi lămâie

  1. Diana 2014/02/27 at 12:07 pm Reply

    Interesanta ideea de pui cu iaurt. Cred ca ar putea fi pe gustul meu. :)

    • Food Design 2014/02/27 at 1:28 pm Reply

      Diana, m-as bucura tare sa iti placa. M-a atras si ideea de marinare in suc de lamaie la aceasta reteta :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: