Aperitiv cu crema de branza

Au trecut sarbatorile de iarna si eu n-am apucat sa postez mai nimic din antreurile pe care obisnuiesc sa le fac la mese festive. Cele traditionale ale casei, basic, sunt cele care contin o crema de branza. Va dau cateva idei de asamblare asa cum puteti vedea in fotografii.
Cu aceeasi crema de branza am umplut ardei rosii si verzi. Mai bine se feliaza cei ascutiti, avand diamentru mai mic branza nu cade. Dar si ardei gras daca nu este exagerat de mare.
Din cei mari (ardei gras) tai felii pe lung in forma de corabioara (vreo 3 cm latime) si poti sa aplici cu o lingurita sau posul crema de branza sau guacamole ca in fotografie.
De ajutor mi-au fost aceste miezuri de lapte decorative care pot fi asemanator taiate cu un decupator de fursecuri, dintr-o felie de telemea. Sunt decorative. Cu cele mari am asamblat si minisandwich-uri.
Branza dulce din amestec sa o luati de la piata, cea impachetata de la supermarket este prea apoasa si mi se pare cam fara gust, mai ales cand este foarte degresata. Mai demult am stricat o rulada aperitiv cu o branza 0.2% grasime, voiam sa fie mai dietetica si rulada n-a avut nici un gust.

Aperitiv cu crema de branza
Aperitiv cu crema de branza
Aperitiv cu crema de branza

APERITIV CU CREMA DE BRANZA
250g telemea
200g cas din lapte de vaca sau branza dulce nedegresata si mai uscata
75g smantana acra fermentata (aceasta poate fi degresata)
1/2 sau 1 legatura verdeata-depinde de marime (eu pun patrunjel desi cei mai multi folosesc marar la acest amestec)
optional 50 g unt (la temperatura camerei)
optional 1/2 ceapa mica tocata foarte fin cubulete minuscule
……………………………………
MINISANDWICH
paine prajita
cascaval
pastrama de pui homemade/mezel preferat
miez de lapte
castravete
rosie
ridiche
maslina

PREPARARE
Sfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, casul, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt.

Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel nu ajunge pasta pana in varf. Dupa umplere se dau la rece ca sa se intareasca untul si implicit umplutura. Se taie felii cam de 8mm grosime, cu un cutit bine ascutit. Orneazi cu verdeata.

Am taiat corabioare din ardei si am pus guacamole si miez de lapte.

Pentru rulourile din castravete se taie pe lung dintr-un castravete Fabio panglici, eu am cutit pentru asa ceva, cu o fanta, sau cu razatorea mandolina dar mie mi-e frica de ea, taie grozav si ma ranesc mereu. Astea se monteaza inainte de servire caci se inmoaie cam repede.
Alte panglici le-am uns pe mijloc cu crema, le-am rulat con fixat intr-o baza de 1.2cm din rosie decupata in mijloc cu un decupator. In varf miez de lapte.

La sandwichuri se vad straturile. Baza am decupat-o din felie de paine prajita cu un decupator floare sau cerc.
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , ,

One thought on “Aperitiv cu crema de branza

  1. […] umplute, ca si salata de boeuf sau aperitivele cu crema de branza sunt cam nelipsite de pe mesele din zilele traditionale de sarbatoare la noi, la romani. De data […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: