Trigoane cu carne (Meat Trines)

Aveam salvata de vreo jumatate de an reteta de burek cu carne a Laurei Laurentiu dar
trebuie sa marturisesc ca n-a fost sa fie, deoarece, cand aprovizionasem cu tot ce trebuie, surpriza! Pachetul cu foi de placinta din congelator, pe care ma bazam, s-a dovedit a fi de fapt aluat (din vina mea, evident). Prin urmare, aveam in fata compozitia de burek si un aluat cu care trebuia sa fac ceva. Am respectat intocmai proportiile ingredientelor, n-am mai adaugat apa minerala si am obtinut o foarte gustoasa compozitie cu care am umplut aceste trigoane. Le-am devorat calde, impreuna cu un pahar de iaurt usurel de baut. Ceea ce a ramas pentru a doua zi le-am incalzit pe gratarul de la cuptor cu grija ca sa nu ramana reci la mijloc. Nu folosesc microunde, desi se incalzesc mai rapid. In prima poza, se intrezaresc in bradul de Craciun de pe fundal si biscuitii cu lamaie care au decorat pomul.
Trigoane cu carne
Trigoane cu carne

INGREDIENTE
1/2 pachet aluat pentru patiserie
300 g carne tocata vita+porc (am folosit doar vita)
150 g ceapa
2-3 linguri de ulei
sare
piper (Garlic am folosit, parte din premiul de la Brandusa si Magazinul de Mirodenii )
ierburi aromatice dupa gust, eu am pus 1/2 lingurita de:
– cimbru uscat
– doua linguri bune de pasta de ardei dulce Univer (parte din premiul de la bucataras si Univer); Laura foloseste pasta de ardei ajvar; puteti inlocui cu boia de ardei
1 ou
50 g smantana
1/2 lingura de gris

PREPARARE
1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz.
2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa.
3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.
4.Adaugi pasta de ardei sau boiaua.
Trigoane cu carne
5.Intr-un bol mic bate oul si apoi il mai bati cu smantana pana omogenizeaza. Se amesteca si cu grisul. Compozitia o rastoarni peste amestecul din carne si se mai coace la foc moderat amestecand continuu
pana cand coaguleaza oul si umplutura nu lasa zeama, fara a o usca in exces.
Trigoane cu carne
6.Preincalzesti cuptorul la cca. 200 grade
7.Pe blatul de lucru intinzi foaia de aluat si o imparti in 9 patrate egale. Pui cate o lingura cu varf sau mai mult de carne, cat permite, grupand-o pe una dintre jumatati ca sa pliezi apoi si astfel sa obtii un trigon.
8.Triunghiul format il apesi cu degetele sau varful unei furculite pe cele doua magini ca sa adere parte de parte si sa nu se desfaca la copt.
Trigoane cu carne
9.Transferi in tava pe masura ce impachetezi trigoanele.
10.Le coci la temperatura de cca. 200 grade sau cat stii ca este bine pentru placinta. Verifica dupa 20 minute. La mine a durat cam 30-35 de minute pana s-au rumenit.

Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

9 thoughts on “Trigoane cu carne (Meat Trines)

  1. Rocsy Ciobanu 2014/01/09 at 8:41 pm Reply

    Ce mult imi plac…

  2. Mary 2014/01/09 at 8:42 pm Reply

    Foarte bune!
    Si mie imi place sa fac si parca cele mai reusite sunt cele inedite, facute la plezneala. :)

  3. Diana 2014/01/10 at 12:51 pm Reply

    Uuuuuuuuuuuuuuuu , da’ ce bunatate ne-ai adus tu aici … place , place .
    PS La multi ani Didi !

    • Food design 2014/01/10 at 1:20 pm Reply

      La multi ani, Diana! :)

      • Diana 2014/01/10 at 1:24 pm

        Imbratisari …

  4. Lubita 2014/01/10 at 5:47 pm Reply

    Mmmm,ce bune sunt!!
    Pup si un an plin de realizari!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: