Conchiglie cu porumb si somon afumat (pasta, corn and smoked salmon)

Daca inlocuiti smantana animala cu una vegetala (exista si de cumparat dar si retete pe net) aveti o mancare de post cu peste pentru astazi.
O mancare delicata si demn de retinut ca se face in numai 15 minute daca ai smantana. Mie mi-a placut dar data viitoare o voi prepara cu ton bucati, cred ca imi va placea si mai mult.
Tot de la Radu Popovici citire, reteteleluiradu.ro
1-Conchiglie cu somon afumat
INGREDIENTE
180 g conchiglie (paste din grau dur)
100 g porumb, din cutie
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
100 ml vin alb
100 g smantana 32% grasime (sau vegetala in post)
1 lingura de unt (ulei in post)
1 lingurita de piper alb, macinat

PREPARARE
1.Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.

2.Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.

3. Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.

4. Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.

5. Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.

6. Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.

7. Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.
2-Conchiglie cu somon afumat
Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.
Doar atat.
3-Conchiglie cu somon afumat
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: