Mutipizza floare (“Power flower” multipizza)

Fotografiile arata deplorabil pentru ca aparatul foto se defectase, n-am sesizat decat dupa ce am descarcat fotografiile.
Aici protejez design-ul dar si ideea de “multipizza” care este aceea de a a servi 6 feluri de pizza (fara a fi amestecate) intr-un singur preparat. Ideea a fost apreciata ca fiind una originala si nastrusnica pe site-ul culinar romanesc bucataras.ro cotat ca fiind cel mai “traficat” site culinar din Romania. Cei de acolo m-au indemnat sa-mi patentez ideile si asta am si facut.
Cand voi reface preparatul voi inlocui imaginile cu altele mai clare si lamuritoare privind prepararea.
Se numeste multipizza pentru ca la fiecare petala si in mijloc am umplut dupa retete diferite de pizza. Sunt “6 in unu”. As fi putut sa o numesc “Pizza-surpriza” sau “Ruleta ruseasca” pentru ca cel care mananca nu stie ce varianta de pizza urmeaza la fiecare petala.
Este o loterie placuta, visul gurmandului care nu s-ar hotara ce fel de pizza sa comande.
1-multipizza floare
Acestea sunt schitele de studiu dupa care execut preparatul.
multipizza floare-schite

INGREDIENTE
Aluat de pizza clasic
Cate putin din multe, scrie pe scurt in modul de preparare

PREPARARE
Framantati un aluat de pizza clasic dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic
Am folosit drojdie proaspata, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Abia astept sa o testez si pe paine.
Intindeti o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm).
Decupati cu un castron centrul si petalele cu altul ceva mai mic dar nu cu mult pentru ca mai intindem cercul din centru.
Marginile cercului din mijloc le aplatizam cu sucitorul astfel incat la suprapunerea petalelor sa nu se ingroase rau blatul.
Ungem cu galbenus de ou zona de suprapunere sau tot centrul ca sa se lipeasca petalele.
Cu restul de galbenus ungem circumferinta petalelor ca sa fie aurii pe margini.
2-multipizza floare
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata cu oregano, piper si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa.
Ungem doar petalele cu bulion lasand marginile aurii de la galbenus. Centrul nu-l ungem pentru ca acolo este reteta de pizza carbonarra alba.
Umplem mijlocul si fiecare petala cu putin din amestecurile:

TERRINA CARBONARRA (in centru)
Mozzarella, panceta afumata sau bacon, ou, parmezan.

FORMAGGIOTTA
2 feluri de branza (am pus de capra si oaie de la tara), ou, ricota

RUSTICA
Salam de sibiu, ciuperci, usturoi, urda sau ricota

CAPRICIOSA
Sunca presata, mozzarella, ciuperci, masline, ardei gras

DE CASA
Salam de Sibiu, carnati, bacon, sunca, mozzarella, ciuperci, masline, ardei gras,

MARGHERITA
Mozzarella, masline, rosie, rondele de ceapa rosie si ardei.

Radem pe razatoarea cu gauri mici parmezan si punem pe fiecare petala in parte, nu la gramada pt ca nu se va mai citi forma de floare.

DECOR
Taiem rondele subtiri dintr-o rosie foarte mare.
Cu un decupator (eu am taiat cu degetarul) decupam mijlocul ca sa se vada cascavalul galben in mijloc.
Asezam cate o felie de rosie pe fiecare petala.
Nu punem acum galbenusul din centru (am aratat in imaginea de mai jos).
3-multipizza floare
Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade dar dupa 10-15 minute turnam cu grija in centru un galbenus de ou care trebuie sa ramana cu zeama ca sa se vada galben ci nu alb. Decoram in jurul galbenusului cu verdeata tocata marunt, un mic halou.
Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava (se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine – adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).
4-multipizza floare

Reteta protejata de drepturile de autor.
Ideea se poate utiliza pentru folosinta casnica.

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

4 thoughts on “Mutipizza floare (“Power flower” multipizza)

  1. adela 2013/10/13 at 9:04 pm Reply

    Asta da oferta, 6 pizza intr-una !

  2. amintiridinbucatarie 2013/10/14 at 10:30 am Reply

    iti multumim ca ne dai asa multe idei :P

    • Food design 2013/10/16 at 7:26 am Reply

      cu drag! … sper sa mai fiu creativa si sa mai produc :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: