4.”Pizza la metru”-mazare (“Pizza by the meter”-peas)

Este din categoria “pizza la metru” . La prezentare recunosc ca imi vin idei care mai de care mai nastrusnice (decorarea este inspirata de modelul de pe o oala achizitionata din supermarket pe care o si fotografiez cu mare pompa :P ) dar la preparare am grija sa fie gustoase pentru ca degeaba ar arata intr-un anume fel daca ar ramane in farfurie. Ingredientul mazare in paine l-am vazut la Laura Adamache in niste chifle cu mazare numite Scones cu mazare.
1-pizza cu mazare
… si muza mea :)
2-pizza cu mazare
INGREDIENTE
Ingredientele sunt pentru o pizza de 15x35cm
1/2 aluat de pizza clasic
pasta de rosii preferata (2 linguri)
piept de pui la gratar-1
ciuperci feliate -150g
mazare-50g
parmezan sau cascaval-150g
ceapa rosie -1 mare
ardei rosu gras-1/2 mediu
ardei iute optional cateva rondele
masline feliate
oregano
busuioc
piper negru

PREPARARE
Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic
Intindeti cu sucitorul cat de cat un dreptunghi cam de 5 mm grosime pe blatul de lucru infainat.
Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste la copt) il rulati pe sucitor si il transferati intr-o tava f mare tapetata cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200-220grd.
Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata cu oregano, piper negru si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa.
Distribuim mazarea peste tot, pieptul de pui feliat subtire dat cu sare si piper si facut la gratar apoi bucatit convenabil 3cm, ciupercile din conserva feliate (daca sunt proaspete le caliti in prealabil) si legumele taiate inele subtiri si rondelele de la jumatatile de ardei iute, dupa cum ne taie inspiratia.
3-pizza cu mazare
Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan (eu la robot) si acoperim totul.
4-pizza cu mazare
Dam la cuptor pt 20-25 de minute la 200-220grd.

DECOR
Punem intr-un pos cu duiul cel mai subtire pasta de rosii concentrata, nu lichida.
Trasam niste valuri pe diagonala. Mai departe se vede, sunt inele de ceapa rosie si in centru maslina neagra+bob mazare si cu mazare ici si colo inotand printre valuri.
5-pizza cu mazare

Advertisements

Tagged: , , ,

2 thoughts on “4.”Pizza la metru”-mazare (“Pizza by the meter”-peas)

  1. amintiridinbucatarie 2013/10/14 at 10:32 am Reply

    cata “cruzime” sa ne arati asemenea poze… :P

  2. Food design 2013/10/16 at 7:27 am Reply

    ma bucur daca iti plac :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: