Pizza cu coronita (Pizza with wreath)

Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori asezati perimetral si care formeaza o coronita.
I-am impachetat in coca, sectionat, ar fi trebuit sa-i si rasucesc cu sectiunea in sus dar si asa formeaza o coronita draguta. Bucatica de carnacior este fixata intr-o montura de aluat.
Este o rezolvare buna a marginilor care de obicei raman mai goale si care de multe ori raman nemancate in farfurie. Inspiratie lalena.ro
1-Pizza cu coronita

INGREDIENTE
Ingrediente pentru doua portii (tava 28 cm).
Aluat de pizza clasic dupa reteta aluat de pizza clasic
1 galbenus de ou pentru uns coronita
Cascaval clasic 300 g
Carnati 300 g (eu am avut carnaciori de oaie)
Piept de pui la gratar 200g
Ardei gras rosu-1 mare
Ardei gras verde-1 mare
Ceapa rosie-1 uriasa
Masline-100 g
Pasta de rosii concentrata-3 linguri (catch-up, ceva facut in casa…)
Busuioc-1 lingurita
Oregano 1+1/2 lingurita
Piper negru-1 lingurita rasa

PREPARARE
Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul.
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru impaturirea marginilor peste carnati, ca in fotografie.
Pregatiti tot pe masa o hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200grd.
Rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa ca sa avem de ce sa apucam hartia atunci cand vom transfera pizza in tava de copt.
Asezati carnaciorii pe lung pe circumferinta. Se pot inlocui cu baghetute din cascaval.
Inveliti carnaciorii cu aluatul din margini.
Taiati ruloul in bucati cam de 1.3 cm grosime.
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus daca aveti timp de migalit daca nu doar o sectionati cum am facut eu.

click pe fotografii >> pentru ZOOM-OUT

2-Pizza cu coronita
Cu pensula din silicon ungeti cu galbenus coronita si restul cu ce ramane din galbenus.
Amestecati bulionul cu mirodeniile, mai subtiati cu apa daca e prea gros.
Ungeti blatul pe mijloc pana in coronita cu bulionul aromat.
Apoi puneti carnea felii subtiri: gratar cu sare si piper/pastrama/sunca/carnati.
Presarati cascaval ras (eu il rad la robot), jumatate cat pt. o pizza.
Peste cascaval punem inele taiate subtire de ardei si ceapa. Puneti deasupra masline fara samburi si feliate.
Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare, aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt, apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.
3-Pizza cu coronita
Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 25-35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.
4-Pizza cu coronita
TIPS: Daca vreti sa si rasuciti cu sectiunea in sus carnatii, atunci trebuie sa tineti cont ca diametrul se mareste si trebuie sa va incapa in tava.
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: