Ciocolata cu ganache si ceai matcha (Chocolate + matcha)

Vi s-a intamplat sa aveti in anturaj o persoana draga, careia sa trebuiasca sa-i oferiti un cadou, cu o ocazie speciala, dar acea persoana sa aiba chiar de toate?! Si … dilema! … ce naiba sa-i iei ca sa-i faca placere si in acelasi timp sa si tina minte gestul facut?!
Am decis ca ar fi potrivit sa prepar ceva cu care sa impresionez (caci asa a fost), un ceva facut cu dragoste, personalizat…
Reteta Straturi de ciocolata si ceai matcha, de pe blogul lauraadamache.ro n-a putut trece neobservata de mine.

chocolate+matcha
INGREDIENTE:
CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA
150 gr frisca lichida naturala
100 gr ciocolata alba de f buna calitate
1 lingurita ceai matcha
STRATURI DE CIOCOLATA AMARA
150 gr ciocolata neagra
4 capsuni
50 gr ciocolata neagra+50 gr ciocolata alba ( pt imbracat capsunile)

In fotografia de mai jos va fac cunostinta cu ceaiul verde matcha traditional japonez, despre care s-ar putea scrie pagini intregi. Cautati si cititi despre ritualul prepararii si servirii acestui ceai.
Datorita aromei unice si a culorii verde moale, folosirea lui a fost extinsa si in preparate culinare dulci sau sarate.
2-ceaiul
PREPARARE
CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI MATCHA
Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte.
Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte.
Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha.
Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi lasam compozitia sa se raceasca cat timp pregatim straturile de ciocolata.

3
STRATURI DE CIOCOLATA AMARA
Topim ciocolata amara la bain marie sau la microunde.
Formam, pe o foaie de hartie de copt, o banda lata de ciocolata de cca 10-12 cm inaltime si 0.3 grosime.
Incercati sa o nivelati cat mai bine astfel incat straturile sa iasa netede si egale.
Bagam ciocolata la frigider pana cand se intareste putin ( cca 6 minute).
Taiem dreptunghiuri egale fara insa a le desprinde de pe hartia de copt.
Le bagam de data aceasta la congelator unde vor sta pana terminam crema ganache.
4-straturi
Incepem si mixam crema ganache pana cand se raceste complet si capata consistenta unei creme.
Vom avea nevoie de cca 10 minute pentru acest lucru.
5
Umplem un sac a poche cu crema, asezam un strat de ciocolata pe farfuria in care vom servi desertul si formam mici ciufuleti de crema pe intreaga suprafata a foii de ciocolata.
Formam astfel 3-4 straturi de ciocolata si crema ganache.
doua straturi
Pentru capsuni, topim ciocolata neagra la bain marie, apoi trecem fiecare capsuna prin ciocolata topita astfel incat sa acopere jumatate din lungimea capsunii.
Le asezam pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata si sa se inatreasca. Apoi formam cateva dungute de ciocolata alba pe fiecare capsuna.
Pudram desertul cu putin ceai matcha, asezam cate o capsuna pe fiecare si servim.
7
Sa va fie de folos!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , , , , ,

24 thoughts on “Ciocolata cu ganache si ceai matcha (Chocolate + matcha)

  1. amintiridinbucatarie 2013/09/23 at 9:26 am Reply

    arata minunat :)

    • sweet.hot.salty 2013/09/23 at 1:13 pm Reply

      Multumesc pentru aprecieri! Esti prima mea vizitatoare care lasa un comentariu. Dupa cum ti-ai dat seama, sunt noua pe aici, abia ma familiarizez cu setarile si toata bucatareala site-ului, n-am explorat inca nici 10% :D

  2. gaby_d 2013/09/26 at 8:40 pm Reply

    Minunata!!!

  3. corina 2013/09/26 at 10:01 pm Reply

    Superb desert ai facut! E………altceva! Imi place!

  4. Laura Nechita 2013/09/26 at 10:04 pm Reply

    arata demential! venim si noi la o portie…mareee:)))
    te pup si felicitari pt noua casuta >:d<

  5. Ruxy 2013/09/26 at 10:06 pm Reply

    Minunata! :)

  6. postolachevioleta 2013/09/26 at 10:14 pm Reply

    E de vis, bravo! si bafta maxima!

  7. Xana 2013/09/26 at 11:00 pm Reply

    Doamne ce bine arata! Bravo!

  8. Dea 2013/09/26 at 11:43 pm Reply

    MINUNAT!!!!

  9. panacris 2013/09/27 at 7:58 am Reply

    DELICIOASA!

  10. Patricia Badaluta 2013/09/27 at 9:00 am Reply

    Extraordinara prezentarea! Bravo! Sunt convinsa ca si gustul este pe masura! ;)

  11. Mihaela Pitea 2013/09/27 at 3:56 pm Reply

    Felicitari pentru noul blog si la cat mai multe retete delicioase

  12. Elena 2014/04/08 at 7:44 am Reply

    Arata intr-un mare fel!!! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: